SHARE

RRB NTPC 9th April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 9th April.

rrb-ntpc-9th-april-2016-questions-asked-all-shifts-copy-6-copy

RRB NTPC 9th April 2016 Questions Asked

  1. Find the wrong number in the series.
    44, 38, 35, 37, 48, 76, 135
    (a) 35    (b) 37
    (c) 76      (d) 135
  2. The greatest fraction among 2/3,5/6,11/15,7/8 is
    (a) 7/8 (b) 11/15
    (c) 5/6 (d) 2/3
  3. The single discount equivalent to two successive discounts of 20% and 5% is :
    (a) 24% (b) 25%
    (c) 22% (d) 23%
  4. A number is first increased by 10% and then decreased by 10%. The number will be
    (a) decrease by 1%
    (b) does not change
    (c) Increase by 1%
    (d) None of these
  5. A and B can do a piece of work in 20 days. B and C can do it in 15 days while C and A can do it in 12 days. In how many days B alone will finish the same work?
    (A) 60 days        (B) 64 days
    (C) 70 days         (D) 72 days
  6. Two trains 105 m and 90 m long run at the speeds of 45 km/h and 72 km/h respectively in opposite directions on parallel tracks. How much time do they take to cross each other?
    (A) 6 sec.             (B) 7 sec.
    (C) 5 sec.              (D) 8 sec.
  7. The length of the common chord of two circles of radii 15 cm and 20 cm whose centres are 25 cm apart, is (in cm)
    (A) 15                  (B) 25
    (C) 24                 (D)20
  8. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:
    (a) 600 Apples
    (b) 700 Apples
    (c) 500 Apples
    (d) None of these
  9.  123 : 36 :: 221: ?
  10. cot a=12/5 then (sin a + cos a)cosec a=?
  11. Sin@=1/√2  then(tan @ + cot @)=?
  12. What is Range of 11,13,18,28,19,18,12,19 ?

RRB NTPC 9 April 2016 Question Asked: (3rd shift)

  1. Source of Narmada river ?
    Ans: Amarkantak 

    2. Minimum age of PM ?
    Ans: 25 Years

    3. First Indian go into space ?
    Ans: Rakesh Sharma 1984

    4.Current captain of  Indian women’s hockey team?
    Ans: Ritu Rani

    5. World aids day ?
    Ans: Dec 1

    6. Summer Olympic 2016 held in ?
    Ans: Rio de Janeiro

    8.2015 Nobel Prize for literature?
    Ans: Svetlana Alexievich

    9. SONAR full form?
    Ans: Sound Navigation And Ranging

    10. Which is first unmanned satellite launched by ISRO??
    Ans: Chandrayaan-1

    11. Make in India Logo ?
    Ans: Moving lion

    12. Which country won maximum number of oscar awards?
    Ans: Italy

    13. Capital Of Andhara Pradesh?
    Ans: Amaravati

    14.Study of Spider?
    Ans: Archnology

    15. Hindi Diwas?
    Ans: 14 September

    16. Full Form of Rl Wl?
    Ans: Remote location waiting list

    17. Study of Maps?
    Ans: Cartography

    18. Which company designed the Make in India Logo?
    Ans: Foreign Form, Oregon

    19. Where is Indira Gandhi botanical garden situated?
    Ans: Rae Bareli

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC 9th April 2016 Questions Asked please leave it in the comment box.