RRB NTPC 7th April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 7th April.

rrb-ntpc-7th-april-2016-questions-asked-all-shifts

RRB NTPC 7 April 2016 Question Asked: (1st shift)

1. Author of the Novel “A Brief History of Seven Killings”
Ans. Marlon James

2. Zn is present in?
Ans.

3. Which one is fastest memory?
Ans. Cache

4. Yogeshwar Dutt is from which field?
Ans. Wrestler
Who is the writer of Sustainable Development?
Ans.

5. Mountain Railways of India?
Ans. Kashmir Railway

6. East india company is also known as?
Ans.

7. Year of NASA Act?
Ans. Who written Natya Shastra?
Ans. Bharat muni

8. SAADMEX 2015 held at?
Ans.

9. Fruit bats are host to which virus?
Ans.

10. Smap satellite launched by
Ans. Nasa

11. Full Form of GSLV?
Ans. Geosynchronous Satellite Launch Vehicle

12. To the brink and back book written by?
Ans. Jairam Ramesh

13.NASA was established in which year?

14.which unit is used for measuring ozone layer thickness?

15. Who is BCCI president
Ans: Shashank Manohar

16.Odd man Out (Physics, chemistry, biology, social)
Ans: Social

17.Lalit Kala Akademi?
Ans:To encourage and promote study and research in the fields of creative arts such as painting, sculpture and graphics etc.

18.Female anopheles mosquito causes Which disease?
Ans: Malaria

19. Man Booker Prize 2015?
Ans: Marlon James

20.Father of White Revolution in India
Ans: V.Kurien

21.The acid used is car battery is?
Ans: Sulphuric Acid

22.‘Land of the morning Clam’ refers to?
Ans: Korea

23..WHO was established in the year?
Ans: 1948

24..Evergreen forests are found in?
Ans: Equatorial regions

25 Ozone hole clearly visible in antarctic which season?
Ans: Summer(October)

RRB NTPC 7 April 2016 Question Asked: (2nd shift)

1. Who is the chairman of Bank Board Bureau?

Ans. Vinod Rai

2. What is the full form of PCB?
Ans. Printed Circuit Board

3. Who was Prime Minister of Bangladesh in 1971?
Ans. Tajuddin Ahmad

4. Who is the Brand Ambassador of Tata Motors?
Ans. Lionel Messi

5. When East India Company Came to India?
Ans. 1600

6. When was formed Azad hind Fauz?
Ans. 1943

7. Netware belongs to which country?
Ans. India

8. Who was second time Chief in 2011 of UN?
Ans. Ban-ki-moon

9. Asia Cup 2015 Winner?
Ans. India

10. Who is National Chairperson of Human Right?
Ans. HL Dattu

11. What is National Motto of India?

RRB NTPC 7 April 2016 Question Asked: (3rd shift)

1. U-17 football world cup Venue?

Ans: India

2. Chicken pox vaccine name?
Ans: Varicella

3. Hridayanth mangeshkar award 2015 winner?
Ans: AR Rehman

4. hirakud dam located on which river?
Ans: Mahandi

5. Mount kilimangaro sitauated in which countery?
Ans: Tanzania

6. polio vaccine was invented by?
Ans: Albert sabin

7. My stamp services lanuched in mumbai post office for what purpose?
Ans: for porsanalized sheets of postage stamp

8. Ellora caves constructed in which century?
Ans: between 6th and 10th century

9. where was Golf invented?
Ans: Scotland

10. the 95th constitution Amendment was?
Ans: To extand the period of reservation to 2020

11. Shape of orbits of Plant?
Ans: Elliptical

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.