SHARE

RRB NTPC 6th April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 6th April.

rrb-ntpc-6th-april-2016-questions-asked-all-shifts

RRB NTPC 6 April 2016 Question Asked: (1st shift)

1.Syed Modi Grand prix winner?
Ans: K Srikhanth

2. When Microsoft founded?
Ans: 1975

3. Start Up India launch year?
Ans: 2016

4.Another Name of Badshah Khan?
Ans: Abdul Ghaffar Khan

5. First woman DG of paramiltary forces?
Ans: Archana Ramasundram

6. Which is not a gland(options: Liver,gall bladder,Pituatry,Adrenal)?
Ans: Gall Bladder

7. Parliament Construction year?
Ans: 1927

8. Nephron Belongs to?
Ans: Kidney

9.Smiling Buddha Mission?
Ans: India’s first successful nuclear bomb test At Pokhran

10.What is Calcium Hyrdoxide?
Ans: slaked lime

11.Mars is also known as?
Ans: Red Planet

12. Yellow Fever caused by?
Ans: Male Mosquitoes

13. Chief Election Commissioner is removed by?
Ans: Parliament with two-thirds majority in Lok Sabha and Rajya Sabha

14.British Rule was ended on which year?
Ans: 1947

15.2015 Arjuna Award given to which female wrestler?
Ans: Babita Kumari

16. Who won more grandslams in the year 2015?
Ans: Novak Djokovic

17. Political System of Afghanistan is known as?
Ans: Democratic Republic

RRB NTPC 6 April 2016 Question Asked: (2nd shift)

1. Name of Laughing Gas?

Ans. Nitrous oxide

2. When did the British give independence to India?
Ans. 1947

3. Dwarf planet is?
Ans. Pluto

4. Loolong festival belongs to which state?
Ans.

5. What is Shortcut key of pasting in MS Word?
Ans. Ctrl + V

6. What is the currency of Mayanmar?
Ans. kyat

7. Who built the Jantar Mantar of Delhi’s?
Ans. Maharaja Jai Singh

8. The Popular dance of Tamilnadu?
Ans. Bharatnatyam

9. Which of the following does not come under home ministry?
Ans.

10. Another name of leprosy?
Ans. Hansen’s disease

11. Ligo a mission related to?
Ans. Black Holes

12.Which of the following is not protocol?
Ans.

13.How many research centres will India establish by 2020 in Antarctica?
Ans.

14.How generator Works?
Ans. Mechanical energy into electrical energy

RRB NTPC 6 April 2016 Question Asked: (3rd shift)

1.Name of Ganga in Bangladesh

Ans: Padma

2. 8th UN Secretary General
Ans: Ban Ki-Moon

3. what speed needed by jet to escape the earth’s gravity
Ans: 7 miles per second, or 25,000 miles per hour

4. when did anglo sikh war fought
Ans: 1845

5. National Air Quality Index is based on how many pollutants
Ans: 8

6. Himalayan Forest Thrush Bird Found in which state?
Ans: Northern india

7. Osoong Festival is clelebrated in which state
Ans: Sikkim

8. LIGO project is related to
Ans: rivers

9. to whom region the lion emblem is setup
Ans: Maurya Empire

10. 2nd panipat battle in which year
Ans: 1556

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.