SHARE

RRB NTPC 31 March 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 31 march.

rrb-ntpc-31-march-2016-questions-asked-all-shifts

RRB NTPC 31 March 2016 Question Asked: (1st shift)

1. If temp raises by about 5.4 to 8 degree F then this conditions is ______________
2. Rasthriya ektha diwas.. ______________
3. World heritage site by unesco in 1985 ______________
4. Who plays a key role in nalanda university ______________
5. Binladen was killed in which town of Pakistan ______________
6. Water droplets cause rainbow due to ______________
7. 1 rs and 2 rs coins are made of ______________
8. Nfc is based on ______________
9. Odd man out …… buland darwaza , gate way of india , agra fort ,jodha bhai palace
10. Odd man out…… malware, phishing , ransom ware , spam
11. Common thing among …. Boat , ship , submarine , yatch
12. Gandhiji mentor ______________
13. Partition of Bengal in 1905 is done by ______________
14. Imo full form ______________
15. 1st lady cm of Indian state ______________
16. Crop insurance scheme ¬¬¬¬_____ pmfby______
17. Nustar – x ray is use to detect ______________
18. Webpages are written by ______________
19. Captcha is used for ______________
20. Young crocodile is ______________
21. Cricketer to hit 6 6’s in a over in t2o is ______________
22. Major tea producing state______________
23. Satellite service provider ______________
24.Asian games held in india______________
25. Nasa is located at ______________
26. Larynx is ______________ (voice box)
27. 2018 fifa world cup venue______________
28. Green highway policy is for ______________
29. 1st home minister of india______________
30. Rbi is authority of ______________
31. Most spread forest in india ______________
32. Dialysis is treatment for ______________
33. Who appoints governer______________
34. Evaporation of liquid to absorb heat is a principle used in ______________
35. 2014 common wealth badminton winner at glasgow______________
36. Kudankulam nuclear power plant ______________
37. Chandrayan-1 was launced in which year _________

RRB NTPC 31 March 2016 Question Asked: (2nd shift)

1.Zika Virus caused by? Aedes mosquitoes
2.When Virat Kohli given Arjuna Award? 2013
3.Exobiology? deals with the search for extraterrestrial life
4.Person can see only nearbuy objects? Myopia
5.Prostate is a? Gland
6.Total columns in Excel in power of 2?
7.Bangladesh got its constitution on? November 4, 1972
8.Players in each side of volleyball? 6
9.Legislative powers vested with whom? Parliament of India
10.AC TO DC is converted by? Rectifier
11.Triratna is related to? Budhist
12.Grand slam is combination of? AUS Open, French Open, US open and Wimbeldon
13.Whichh of these is not book by Abdul kalam? My Country My Life
14.Kalpana chawla Space shuttle name? Columbia
15.Hirakud is located on bank of river? Mahanandi
16.In LAL -BAL -PAL, who are BAL AND LAL? Balgangadhar Tilak and Lala Lajpat rai
17.Which autority is elected on the basis of proportional representation? President
18.Kurukshtera is near to which city? Ambala
19.UNDP Focus on?

RRB NTPC 31 March 2016 Question Asked: (3rd shift)

  1. Tirumala Temple is the part of which moutain series?
    a. sheyadri b. venkatadri c. aravali d. Nilgiri
    Ans- Venkatadari
  2. Brihdeshwar temple is made of?
    a.sand stone b. granite c. marble
    Ans- Granite
  3. PM born after Independence, IK gujaral, Narendra Modi, manmohan Singh, Rajiv Gandhi?
    Ans- Narendra Modi
  4. What is English IVY ?
    Ans – Flower
  5. What is Guru Shikhar ?
    Ans – a peak in the Aravali range/Arbuda Mountains of Rajasthan
  6. What is Mycology?
    Ans- Study of fungi
  7. “Live as if you were to die tomorrow” who had said?
    Ans – Mahatma Gandhi
  8. “Life On My Terms: From the Grassroots to the Corridors of Power” is an autobiography of?
    Ans- Sharad Pawar
  9. Who is Chanda Kochhar?
    Ans – MD & CEO Of ICICI bank
  10. Language spoken in Tamil Nadu and Sri Lanka, commonly?
    Ans-Tamil
  11. Who discovered pencillin?
    Ans– Alexander Fleming
  12. Indian village where people speak in Sanskrit ?
    Ans – Mattur & Hosahalli, Karnatka
  13. Who had written Bṛhatsaṃhitā?
    Ans- Varahmihira

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.