SHARE

RRB NTPC 3rd April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 3rd April.

rrb-ntpc-3rd-april-2016-questions-asked-all-shifts-copy

RRB NTPC 3 April 2016 Question Asked : (1st shift)

1.Which is not an Operating system(options :OS x,win 98,C++,Windows 7)?
Ans: C++

2.Which Vitamin responsible for Blood Clotting?
Ans: Vitamin K

3.Longest river in India which do not fall in sea?
Ans: Yamuna

4.Longest railway destination of India?
Ans: Dibrugarh to Kanyakumari.

5.Chipko movement started from where in India?
Ans: Uttrakhand

6.Male is the capital of which country?
Ans: Republic of Maldives

7.What is Serbian Index?
Ans: capitalization-weighted price index

8.what is the capital of Uganda?
Ans: Kampala

9.Most Peaceful country according to 2015 peace index?
Ans: Iceland

10.Mica is abundant in which state of India?
Ans: Jharkhand

11.where is Orang Park situated ?
Ans: Assam

12.Cleanest city of India?
Ans: Mysuru

13.New Member of World Trade Organisation?
Ans: Afghanistan

14.H2O is water then what is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide

15.1998 pokaran test operation name?
Ans: Operation Shakti

16.Madhubani Paintings Indicates?
Ans: Forest of Honey

17.What is MakarSakranti?
Ans: Festival

18.Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice

19.archipelagos means?
Ans: A group of small Icelands

20.What is Planet X?

Ans: Nibiru cataclysm

RRB NTPC 3 April 2016 Question Asked : (2nd shift)

1.India’s largest freshwater lake?

Ans:Wular Lake

2.What is oneirology?
Ans: scientific study of dreams.

3.Modern Olympic 1896 held in which city?
Ans: Athens,Greece

4.Who was Prime Minister of Pakistan in 1999?
Ans: Nawaz sharif

5.In which year Sikkim get formed?
Ans: 1975

6.About Make in India logo?
Ans: Moving Lion

7.What was the duration of PM Modi’s America visit in 2015?
Ans: 5

8.what is Sighmo?
Ans: Spring Fesitval

9.Odd one out(ears-hearing,tongue-taste,light-vision,nose-smelling)
Ans: light

11.Holi is Celerbrated with?
Ans: Gulal

12.Adhai Din ka Jhopda is in?
Ans: Ajmer,Rajasthan

13.Who is the author of Malgudi days?
Ans: RK Narayan

14.What is LIGO?
Ans: Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory

15.Who got Olympic quota in wrestling in 2015?
Ans: Narsingh Yadav

17.Who is Karl Marx?
Ans: Philospher

18.UNO headquarter?
Ans: New York

19.Most abundant natural combustible gas?
Ans: Methane

20.India got freedom on 15th August in which time day/night/noon/midnight?
Ans: Midnight

21What is the foundation year of Arunachal Pradesh?
Ans: 1987

22.Change in position with distance is?
Ans: Magnitude

23.Gravitational Force on two subjects depends on ?

Ans: combined mass and the distance

RRB NTPC 3 April 2016 Question Asked : (3rd shift)

1. When was Indian National Congress formed?
Ans: December 28, 1885

2. 2015 winner of rugby?
Ans: Australia

3. Azad hind fauj was organised by?
Ans: subash chandrabose

4.Sajan prakash related to?
Ans: Swimmer

5.Who built fathehpur sikri?
Ans: Akbar

6. Indian army formed by whom?
Ans: Capitan Mohan Singh

7. Davis cup winner 2015?
Ans: Andy Murray

8.The first nobel price for medicine was given to invention of vaccine for which disease?
Ans: Diphtheria

9. Alfred Nobel invented?
Ans:dynamite

10. INS satellites are used for?
Ans: Communication

11. Main element in marsh gas?
Ans: Methane

12.World wide Web invented by?
Ans: Tim Berners-lee

13. North Korea founded by?
Ans: 1948 Sept – 9

14.Which of the following is not Jupiter satellite?(Europa,Ganymede,metis,Titan)
Ans: Titan

15.What is the average thickness of skin?
Ans: 0.10 inch(or) 2-3 mm

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.