RRB NTPC 2nd April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 2nd April.

rrb-ntpc-2nd-april-2016-questions-asked-all-shifts

RRB NTPC 2 April 2016 Question Asked: (1st shift)

1.Country got independence in 2011?
2.Cultivation of saffron(state)?
3.Women participated all events in which Olympics?
4.Parliament in Delhi constructed by?
5.Borrowed emergency provision from which country?
6.Term related to badminton like wood shot/hairspin shot etc..
7.Srilanka got independence in which year?
8.Age limit of pm ?
9.Shahjahan constructed forts?
10. Ashoka from which dynasty?
11.Scientific name of Homo sepians?
12.Recently creature which lives without water for 10 yrs?
13.Korea currency?
14.Gujarat capital?
15.First man to reach outer space?
16.River Brahmaputra doesn’t flows in which country?
17.In which cells Mitochondria doesn’t exists?
18.Nacl means like salt/water/sugar?
19.Periodic table invented by?
20.X rays invented by?
21.Fastest acting anti rabies vaccine developed country?
22.2019 rugby host country?
23.Study of organisms n environment

RRB NTPC 2 April 2016 Question Asked: (2nd shift)

1.Height of badminton net above ground level?
Ans. 1.524 meter

2.Molecular formula for sugar?
Ans. C12H22011.

3.Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.

4.Father of Indian Space Programmes.
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.

5.Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.

6.World’s first space tourist?
Ans. Dennis Tito.

7.Air conditioner was invented by
Ans. Willis Carrier.

8.How many tastes buds are present in tongue?
Ans.5.

9.Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi.

10.White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert.

11.Kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.

12.Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.

13.Which of following element is found in room temperature?
Ans. Mercury.

14.Which of following colour has least wavelength?
Ans. Violet.

15.Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.

16.Mughal dynasty was established by?
Ans. Babar.

17.First President of INC?
Ans. W.C. Bonnerjee.

18.Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans. Kailash Satyarthi.

 

RRB NTPC 2 April 2016 Question Asked: (3rd shift)

1. Shiva Ayyadurai what invented?
Ans. E-mail

2. Solid iodine colour
Ans. Purple

3. Golden temple situated which river
Ans: Rabi

4. 2016 world economic From summit Held On
Ans: Davos (Switzerland)

5. 1st Nobel prize in literature
Ans: Sully Prudhomme (French)

6. Last mauryan dynasty
Ans:brihadratha

7. Jayakwadi Dam on which river
Ans: Godavari

8. Where the Indian flag hoisting by defence minster of India in 2016?
Ans: Pahari mandir(Ranchi)

9. Ph value below 7
Ans: Acidic

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.