RRB NTPC 18th April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 18th April.

railway-rrb-logo15

RRB NTPC 18 April 2016 Question Asked: (1st shift)

1.Which is the queen of Arabian Sea?
Ans: Kochi

2.Cricket Bat is made by ?
Ans: Willow Wood

3.What is the venue of Commonwealth games 2022?
Ans: Durban,South Africa

4.Who got Padma Bhushan in Sports?
Ans: Saina Nehwal

5.Which is India’s first defence satellite?
Ans: GSAT -7

6.Chalk is what?
Ans: Calcium Carbonate

7.Who is the Inventor of Video Games?
Ans: Ralph Henry Baer

8.Who won 2015 Man Booker Prize?
Ans: Marlon James

9.Who is the Inventor of Stainless Steel?
Ans: Harry Brearley

10.Where is the museum of Noble Prize?
Ans: Sweden

11.What is the Chemical Formula of Ozone?
Ans: O3

12.Who Presented Union Budget in 1947?
Ans: R K Shanmukham Chetty

13.First Railway Budget submitted by?
Ans: John Mathai

14.What is the Full Form of ATM?
Ans: Automated Teller Machine

15.Harry Potter Series next Movie name?
Ans: Fantastic Beasts and Where to Find Them

16.What is the First Capital of Srilanka?
Ans: Anuradhapura

17.What is the date of Partition of India?
Ans:15th August 1947

RRB NTPC 18 April 2016 Question Asked: (2nd shift)

1. Which is egypt’s largest pyramid?

Ans. The Great Pyramid of Giza

2. Chera Dynasty ruled in which state of India?
Ans. Kerela

3. Who suceed Balmer as a CEO of Microsoft?
Ans. Satya Nadella

4. What is Dry Ice?
Ans. Solid form of Carbon Dioxide

5. Ronaldo belongs to which sports?
Ans. Football

6. Gyroscope used in Which device?
Ans. Smartphone

7. Which City is called Pink City ?
Ans. Jaipur

8. Who Invented Dynamite?
Ans. Alfred Nobel

9. Sound Measured in ?
Ans. Decibel

10. First Chinese Women went to Space?
Ans. Liu Yang

11. Supreme court established in Which year?
Ans. 1950

12. First Solar Powered Airport In India?
Ans. Kochi

13. Which is known as Nerve Centre of Computer?
Ans. Arithmetic Logic Unit

RRB NTPC 18 April 2016 Question Asked: (3rd shift)

1.Rajatarangini Related To Which State ?
Ans: Jammu & Kashmir

2. Who Invented E-mail?
Ans: Shiva Ayyadurai

3.Which Gas Exposed in Bhopal Gas Tragedy ?
Ans: Methyl Isocyanate

4. Unit Of Force ?
Ans: Newton

5. National Emergency imposed by
Ans: President

6. Which Country Won Maximum No.of FIFA Football Cups ?
Ans: Brazil

7.Sumitra Mahajan is Representing Which constituency ?
Ans: Indore

8. What Is Blue Moon?
Ans:The third full Moon in an astronomical season with 4 full Moons

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.