SHARE

RRB NTPC 12th April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 12th April.

rrb-ntpc-12th-april-2016-questions-asked-all-shifts

RRB NTPC 12 April 2016 Question Asked: (1st shift)

1.Abshishek Verma Belongs To Which Sport ?
Ans: Archery

2.Osama Bin Laden Killed At Which Place ?
Ans: Abbottabad in Pakistan

3. PaceMaker Related to Which Organ?
Ans: Heart

4. How Many Candidates Nominated By President In Rajya Sabha ?
Ans: 12 Members

5. What Is The Value of Tan 30 Degrees
Ans: 1/Squere Root 3

6. Nathu La Pass Located At ?
Ans: Gangtok, Sikkim

7. Who Was Founder Of Pala Dynasty ?
Ans: Gopala

8. 2015 Nobel Prize Winner In Physics ?
Ans: Takaaki Kajita and Arthur B. McDonald

RRB NTPC 12 April 2016 Question Asked: (2nd shift)

1. Australian Open women’s double winner 2016

Ans: Martina Hingis & Sania Mirza

2. Who is Baba atomic research director
Ans: Sekhar Basu

3. Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?
Ans: Razia Sultana

4. Who is Nargis Dutt?
Ans: Indian film actress

5. Hydropower plants convert the mechanical energy into —————?
Ans: electrical energy.

6.Who was the Captain who won First World Cup For Australia
Ans: Allen Border

7.Who Is Present President of Pakistan ?
Ans: Mamnoon Hussain

8.Diamond Contain Which Element ?
Ans: Carbon

9.Apgar Score is test For ?
Ans: To Summarize Health of New Born Babies

10.What is the Chemical name of Vinegar?
Ans: Acetic Acid

11. What is TBasic?
Ans: Programming Language

12.Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
Ans: Kalikho Pul

13.Who wrote Book To kill a mocking bird?
Ans: Harper Lee

14.World’s Poisonous Fish?
Ans: Stone Fish

15. World Heritage Day?
Ans: 18th April

16.Dipa Karmakar is Related to?
Ans: Gymnastics (Sports)

17.Which Prime Minister hoisted flag at Red Fort for the maximum times?
Ans: Jawahar Lal Nehru

18.Which Planet named after Roman God?
Ans: Venus

19.Who came after Mauryas ?
Ans: Sunga Dynasty

20.Dholavora comes under which?
Ans: Gujrat,Indus Civilization

21.Borobudur Temple located in?
Ans: Indonesia

22.Which is called black gold ?
Ans: Coal

23. Golden pagoda temple of budhist is located at _______.
A: Myanmar

24. which planet is called the hottest planet
Ans: Venus

25. jeans was First marketed by ?
Ans: Lee is an American brand of denim jeans

26. Which Instrument measures Atmospheric Pressure ?
Ans: Barometer

RRB NTPC 12 April 2016 Question Asked: (3rd shift)

1.Ozone day?

Ans: 16th September

2.Who invented mobile phone?
Ans: Martin Cooper

3.Who was behind the idea of constructing china wall?
Ans: The Qin Dynasty

4.Hakuho Has won most awards in which Sport?
Ans: Sumo Judo

5.How many princely states was there at time of Independence?
Ans: 562

6.Who invented band aid?
Ans: Earle Dickson

7.Who invented bifocal lens?
Ans: Benjamin Franklin

8.States and Union territory are mentioned in which schedule?

9. Who is the Present FIFA chairman?
Ans: Issa Hayatou

10.Who Constructed Hawa Mahal?
Ans: Maharaja Sawai Pratap Singh

11.Recently passed away Martin crowe which county captain?
Ans: New Zealand

12.Who Constructed Delhi city architect?
Ans: Edwin Lutyens and Sir Herbert Baker

13.Who was the Commissioner of Delhi before bassi?
Ans: Neeraj Kumar

14.What is the name of process heat glass is slowly cooling?
Ans: Annealing

15.How many members walked on moon upto now?
Ans: 12

16.Who won the Australian grand prix 2015?
Ans: Lewis Hamilton

17.Who was Nepal Prime Minister in 2015?
Ans: Suresh Koirala

18.Which rays used in airports which passes through solids?
Ans: X-Rays

19.Milk of magnesium used ?
Ans: to treat constipation

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.