SHARE

RRB NTPC 11th April 2016 Questions Asked with solved answers in pdf available hereCandidates who are looking for RRB Non-technical previous year question papers of 11th April.

rrb-ntpc-11th-april-2016-questions-asked-all-shifts

RRB NTPC 11 April 2016 Question Asked: (1st shift)

1.Which is the lighter gas?

Ans: Helium

2. Name of Gandhi by Britishers which he denied?

3. First Lady Judge in High Court?
Ans: Anna Chandy

4. Gasoline Engine was introduced by?
Ans: Nikolaus August Otto

5. First Woman Prime minister of Sri Lanka?
Ans: Sirimavo Bandaranaike

6. What is Ecotone?
Ans: Transition area between two biomes.

7. G20 summit 2015 held in which country?
Ans: Turkey

8. 2015 commonwealth Youth games held at?
Ans: Apia,Samoa

9. Kaiser-i-hind by Britishers awarded to?
Ans: Mahatma Gandhi

10.How many constellations are named?
Ans: 88

11. Symmetry of Rectangle is ?
Ans: 2

12. Stars shine because of?
Ans: nuclear fusion

13. First Muslim women President in the world?
Ans: Benazir Bhutto

14. Inventor of X rays?
Ans: Wilhelm Conrad Roentgen

RRB NTPC 11 April 2016 Question Asked: (2nd shift)

1.Which one is smallest state of India?

Ans: Goa

2.First Female President of Nepal?
Ans: Bidhya Devi Bhandari,

3.Social Justice come under which article?

4.Operation smile related to what?
Ans: Find Missing Children

5.What is the Rank of India in Corruption Index 2015?
Ans: 76

6.Uniform civil code article?
Ans: Article 44

7.FIFA ballon d’or award 2015?
Ans: Lionel Messi

8.Pashupatinath Temple Located at?
Ans: Kathmandu,Nepal

9.Who is the Prime Minister of Nepal?
Ans: KP oli

10.Who gave Kaiser-e-hind to Mahatma Gandhi?
Ans: British Government

11.Vertebral Column has how many bones?
Ans: 33

12.State with Maximum boundaries with other states?
Ans: Uttar Pradesh

13.Where is Tidal Port Situated?
Ans: Kutch,Gujrat

14.Physical Research Laboratory was founded by?
Ans: Vikram Sarabhai

15.Kalindi is the other name of which river?
Ans: Yamuna

16.Humayun tomb situated at?
Ans: Delhi

17. Mahabharata was fought for how many days?
Ans: 18 Days

18. CMOS Full Form ?
Ans: Complementary metal-oxide semiconductor

RRB NTPC 11 April 2016 Question Asked: (3rd shift)

1.First artificial satellite of India?
Ans: Aryabhata

2.When SriLanka got independence ?
Ans: 1948

3. First indian to be selected as mayor in UK?
Ans: Harbhajan Kaur

4. When PSLV(Polar Satellite Launch Vehicle) Used From?
Ans: 1993

5. Name of international airport in india which runs by Solar power ?
Ans: Cochin International Airport

RRB NTPC Question Papers with Solved Answers

RRB NTPC 28 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 29 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 30 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 31 march 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 02 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 03 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 04 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 05 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 06 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 07 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 09 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 10 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 11 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 12 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 16 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 18 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

RRB NTPC 19 April 2016 All 3 shifts Questions with answers

If you have any query related RRB NTPC Question papers please leave it in comment box.