24th September 2017 GK Questions

Insights 24th September 2017 GK Questions: Are you looking for the Today’s GK Questions??? Therefore Get the Latest General Knowledge Questions in Hindi along with the Current Affairs Quiz Online. Competitors can enhance their GK skills by Practicing Daily Current Affairs GK Quiz for free of cost. We hope this would be useful for exam preparation. 24th September 2017 GK Questions along with the Answer are mentioned below with Current Affairs GK Questions & Answers. Check Monthly Current Affairs Questions.

Daily Current questions of 24th September 2017

General Knowledge Today in India!!! – Latest Current Affairs 2017 PDF

Q1. Aditya Birla group is going to shut the e-commerce site Abof.com by __________

  1. September 30, 2017
  2. November 30, 2017
  3. October 31, 2017
  4. December 31, 2017

Answer – 4

Q2. Which Badminton Player Became the world number in latest BWF women’s singles ranking

  1. Jwala Gupta
  2. PV Sindhu
  3. Carolina Marina
  4. Saina Nehwal

Answer – 2

Q3. In which city of Rajasthan “VASTRA 2017” an International Textile and Apparel Fair has organized

  1. Jaipur
  2. Ajmer
  3. Udaipur
  4. Bikaner

Answer – 1

Q4. Narendra Modi PM of India has released a postage stamp on Lord Ram at ___________Temple

  1. Badrinath
  2. Brihadeeswara
  3. Konark Sun
  4. Tulsi Manas

Answer – 4

Q5. Pradhan Mantri Awas Yojana ‘Housing for All’ for Middle Class Which is Government housing scheme subsidy has extended till _________

  1. April 2018
  2. March 2019
  3. February 2018
  4. December 2017

Answer – 2

Q6. 2017 FIFA U-17 World Cup is going to hosted by which country on October 24

  1. Colombia
  2. USA
  3. India
  4. Ghana

Answer – 3

General Knowledge Questions & Answers in Hindi – Today’s Online GK Quiz Update 2017

Q1. Which of the State Government has released music video for 9 days Bathukamma festival

  1. Andhra Pradesh
  2. Kerala
  3. Telangana
  4. Tamil Nadu

Answer – 3

Q2. For 2017 FIFA Best Men’s Player award how many players have nominated

  1. Four
  2. Three
  3. Two
  4. Five

Answer – 2

Q3. How Many Member squads has announced by India for the FIFA Under 17 World Cup

  1. 10
  2. 51
  3. 34
  4. 21

Answer – 4

Q4. Open-air gyms for prisoners in India for the first time has step in _____________ Jail

  1. Tihar
  2. Naini Central
  3. Hijli
  4. Madras Central

Answer – 1

Q5. Joint military training exercise of Panda-Kangaroo 2017 between China and ________ was held in Kunming

  1. India
  2. Russia
  3. Australia
  4. Japan

Answer – 3

Q6. Which Bolly Wood Actor has won GQ Men Of The Year Awards 2017

  1. Aamir Khan
  2. Irrfan Khan
  3. Rajkummar Rao
  4. Ranveer Singh

Answer – 3

Today’s Current Affairs GK Questions 2017 – Daily Dose of GK Questions PDF

Q1. At Which Index FTSE SBI Bond Index series has launched by SBI and FTSE Russell

  1. Shanghai Stock Exchange
  2. Stock Exchange of Hong Kong
  3. New York Stock Exchange
  4. London Stock Exchange

Answer – 4

Q2. 30 Years Age Vanlalawmpuii Chawngthu has become first woman minister for Which State

  1. Assam
  2. Nagaland
  3. Mizoram
  4. Haryana

Answer – 3

Q3. Full Form of Above

  1. Aditya Birla Online Fashion
  2. Aditya Birla On Fashion
  3. Aditya Birla Ongoing Fashion
  4. Aditya Birla Outstanding Fashion

Answer – 1

Q4. Which Bank is going to offer pre-approved cards to its customers

  1. EXIMB
  2. HDFC
  3. PNB
  4. SBI

Answer – 4

Q5. Central Government has adopted 60 villages in which state

  1. Assam
  2. Uttarakhand
  3. Gujrat
  4. Karnataka

Answer – 2

Q6. Which Payment Bank has Launched Bpay Mobile banking app

  1. India Post Payment
  2. Airtel Payment
  3. Paytm Payment
  4. Fino Payment

Answer – 4

Q7. In _________ state, the death toll due to swine flu kills 87 in 83 days?

  1. Madhya Pradesh
  2. Odisha
  3. Uttar Pradesh
  4. West Bengal

Answer – 1

If you have any queries related to “24th September 2017 GK Questions” can ask in comment box.